03 juni 2021

Huset har det hele

House of Offshore Innovation er skabt til fællesskab, samarbejde og faglige netværk. Trods restriktioner har det første halve år vist, at huset kan det, det er bygget til.

NorSea: ”Vi har ønsket at bygge et hus, som inspirerer til at gøre tingene på en ny måde – og ikke mindst til at gøre det sammen”.

Sådan sagde NorSea Danmarks direktør Jesper Høj-Hansen, da han indviede det 7.000 kvadratmeter store kontorfælleskab House of Offshore Innovation på kajen i Esbjerg i september 2020. Huset blev bygget med ambitionen om at skabe en ramme for fælles ideer og samarbejde om ny innovation, og det første halve år har vist, at der spirer et godt netværk og partnerskaber i House of Offshore Innovation.

- Vi har naturligvis været udfordret af at åbne et hus til fællesskab og samarbejde i en tid, hvor man ikke må mødes og skal holde sig for sig selv – men vi kan se, at både vi selv og flere af husets beboere har formået at skabe det faglige fællesskab, vi havde i tankerne, siger Jesper Høj-Hansen.

Unikt koncept

Lige nu er der 24 virksomheder, som deles om House of Offshore Innovation. Blandt dem er DIS Ingeniørservice, og Sam Dehdar, Director, Head of DIS Syd, har været rigtig godt tilfreds med at flytte ind.

- Visionen med House of Offshore Innovation var at samle alle kompetencer under et tag. Det er lykkedes. Du kan aflevere en kravsspecifikation ved fordøren og få løsningen sejlet ud på en barge ved bagdøren. Det er unikt, siger Sam Dehdar:

- Det var samarbejdet med de andre i huset, som var årsagen til, at vi flyttede ind. Og det virker. Vi samarbejder med NorSea og med Energy Innovation Cluster, og vi kan sagtens se et potentiale ved andre virksomheder i huset, som vi har god dialog med, siger han.

Også Martin Fink Vang Jensen, Head of Service i ProCon Wind Energy, har oplevet netværket fungere.

- Man skal ikke undervurdere styrken i at have en fælles reception og kantine. Man møder rigtig mange ved kaffemaskinen, og man kan nemt udveksle ideer ved en walk-and-talk med nogle af de andre i huset. Vi har på relativ kort tid fået udbygget vores netværk og etableret gode kontakter til flere af de andre virksomheder i huset, og det er endda i en tid med restriktioner, siger han.

Kopiere setup

Virksomheden Enelift har på tilsvarende vis oplevet en god ramme om operationerne:

- At have kompetencer tæt på betyder meget for os. Vi står foran tests af nyt udstyr, og vores setup her er perfekt til at håndtere det: Vi har let adgang til en kajside, og med et telefonopkald til NorSea har vi kraner, gaffeltrucks og MAFI'er lige ved hånden, siger virksomhedens Managing Director, Paul Brebner:

- Hvis det er muligt, vil jeg kopiere et tilsvarende setup til vores operationer i Norge, siger han.

Tilfredse lejere er afsættet for huset, og NorSea, som ejer House of Offshore Innovation, glæder sig til at se rammerne blive brugt til sit fulde potentiale, når samfundet åbner helt op:

- Når man på trods af restriktionerne har fået så meget samarbejde op at køre, så kan jeg kun glæde mig til at se, hvad det udvikler sig til, når vi igen kan mødes uden frygten for en pandemi, siger Jesper Høj-Hansen.